Vår gård

2015-07-17 057Kyrkvärdensgård ligger i Rengsjö, nedanför Bulleberget med skogen och åkrarna inpå knuten. Gården består av 11 byggnader, vi har boningshuset som vi själva bor i. Erikshuset som hyrs ut till sommargäster, ladugården med plats för alla djuren, härbre som är ombyggd till dusch och bastu, drängkammaren, smedjan, garaget och diverse lador.

2014-05-21 004

På gården har vi en mindre flock med får, korsning allmoge/gotlandsfår. Fåren är fantastiska landskapsvårdare samtidigt som dom ger både ull, skinn och kött.

Vi har även 30 höns, både Hedemora, brun och vit Lohman. Hönsen går under större delen av året fritt på gården och pickar i sig både det ena och det andra, i gengäld får vi en massa goda ägg. Nytt för 2015 var våra härliga Skånegäss, fyra stycken delar hage med fåren.

På sommaren så hyr vi ut semesterboende till sommargäster. Vi har härliga Erikshuset som till viss mån är bevarad sedan huset byggdes 1907. Vi har stora salen med sina underbara originaltapeter, fina kakelugn och fantastiskt trägolv. Köket från 60-talet är försiktigt uppfräschat och moderniserat med höjd diskbänk, ny spis, kyl och frys. Men det andas fortfarande 60-tal med sina fina köksskåp, diskbänk och färgval.

DSCN0021

På sommaren blommar det fint i gamla fruktträdgården med sina fina grusgångar och syrenberså som är bevarad sedan 1800-talet.

2015-07-17 041.JPG

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: