Livet består av pioner, krig och elände

IMG_9258

Har gått en runda i trädgården ikväll och bara njutit av dom härliga dofterna ifrån alla blommor. Tänk om man skulle kunna lagra doften och plocka fram den i januari när det är becksvart om kvällarna, 20 grader kallt och snöstorm. Är så tacksam att jag bor där jag bor och har förmånen att få njuta av det här. Tittade tidigare ikväll på TV om alla stackars människor som bor i våra krigshärjade länder. Kan vi inte bara sluta fred, avskaffa religioner, pengar, landsgränser och allt annat som folk tycker det är värt att kriga om. Om vi istället skulle börja samarbeta och koncentrera oss på att njuta av livet medans vi har förmånen att vandra på vår vackra jord! Det är så många människor både vuxna och barn som aldrig får chansen att leva, barn som aldrig får uppleva hur det är att leva i  fred. Hela deras liv har bestått av bomber, död, fattigdom och elände…man blir så förtvivlad när man tänker på det att man måste stänga av hjärnan. Som en mycket klok man sa till mig i midsommarhelgen, tänk själv Carola; Att faktiskt på riktigt behöva fly för sitt liv!

Måtte vi aldrig hamna där och måtte alla galna människor ute i världen ta sitt förnuft till fånga och sluta kriga. Alla krig och eländen lägger sig som en mörk, dyster slöja över resten av världen och förtar det vackra som bl. a alla väldoftande, rosa Pioner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s