Gör skillnad för ett barn i sommar

Bilder Erikshuset sommaren 003

Man läser om alla barn och vuxna som lever med så begränsade resurser att pengarna inte räcker till, ibland inte till mat eller ännu mindre till att göra något skoj på skolloven. Jag blir alldeles förtvivlad när jag läser om sånt. Skolloven som ska vara något alldeles underbart och skojigt har för många förvandlats till en riktig mardröm vilket är så himla sorgligt. Att komma tillbaks till skolan efter lovet och lyssna på dom andra barnen som kanske haft förmånen att få vara med om en massa spännande saker.  Minns själv med glädje mina skollov där våra föräldrar alltid såg till att det hände något skoj, man inser nu i efterhand vilken förmån man haft. Då såg man det bara som en självklarhet.

På något sätt så skulle jag vilja göra skillnad för en familj som har det tufft i sommar, en familj där resurserna inte räcker till av olika anledningar. Att få ge barnet/barnen ett minne att med sig in i framtiden.  Kan inte hjälpa alla men ska försöka göra skillnad för en familj i alla fall.  Ordnar med boende och mat till familjen under en långhelg på gården (tors-sön).

Vad gör man på gården då? Man kan klappa fåren, mata hönsen och ankorna. Kasta kubb, spela krocket eller ligga på en filt under äppelträden och läsa en bok. Familjen får ett eget boende i Erikshuset och lagar sin egen mat, kylskåpet är laddat så man klarar sig. Känner du en familj eller tillhör du den där familjen som av olika anledningar inte har råd att göra någonting med ert/era barn i sommar så skicka mig ett mail och berätta vilka ni/dom är till: kyrkvardensgard@yahoo.se. Viktigt att familjen inte bor för långt bort då dom måste ha möjlighet att ta sig hit också till rimlig kostnad. Gården ligger i Rengsjö, utanför Bollnäs i Hälsingland.

Till alla er andra där ute i världen vill jag lobba vidare, passa även ni på att göra skillnad för ett barn i sommar. Om vi hjälps åt så kan vi tillsammans göra stor skillnad för många i sommar, det är dom små sakerna som gör skillnaden! Giving people har ett fantastiskt projekt som jag tycker man ska hoppa på om man har möjlighet till det, läs mer på: http://www.givingpeople.se/sommarfadder/

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s