Ällingar på ingång

Sachsen

Här tänkte man gå ut och natta hönsen för att sen gå och lägga sig (blir kväller tidigt nu när man passerat 50), skulle först bara fylla på vatten i äggkläckningsmaskinen. Vad upptäcker man då? Jo att det är fyra små ankungar på väg ut ur sina ägg, måste ha räknat fel på dagarna för jag trodde det inte skulle ske förrän på lördag 🙂 ! Det är en ras som heter Sachsen ankor, det ska vara en trevlig ras som blir väldigt social med sin omgivning och som inte kan flyga. Som vuxen blir dom relativt stora ca 3 kg och dom lägger mellan 200-240 ägg per år. Albert Franz of Chemnitz från Tyskland är mannen som avlade fram rasen. Han använde Rohen, Tysk pekinganka, Orpingtonanka och blå pomeranian och fick fram denna underbart vackra ras. Ska bli spännande att se hur det här utvecklar sig, känner att det blir lite svårt att sova nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s