Vi förberder inför sommaren

2015-06-13 009

Tiden går så himla fort, snart är våren och sommaren här och gården kommer återigen fyllas med liv och rörelse. Kycklingarna som föddes i februari går på ”inskolning” att gå fritt utomhus. Idag lyckades alla fyra både ta sig både ut och in! Gässen har flyttat ut för sommaren, likaså fåren med sina söta lamm. Tomat-, paprika-, chili- och kryddfröna är planterade och ska så småningom ut i växthuset. Vad jag längtar till sommaren!

Mellan sovrummet i Erikshuset är nu nymålat (blev en vacker grön färg som matchar den målade kakelugnen perfekt). Skivorna på dörrarna är borta, nya dörrspegellister är inköpta och ska ersätta dom som någon tog bort för länge sedan för att modernisera huset. Den mörka, tråkiga linoleummattan är borta och det fina trägolvet pryder återigen rummet. Känns som det här blir ett extremt stort lyft för huset. Att vi fått klartecken på att få elda i kakelugnen gör inte heller saken sämre.

Närmast på tur i kalendern är att ställa i ordning för Hardrevet/Vårmarknaden nere på byn den 21/5 och sen Öppet Hus/Konstrunda den 22/5. Vi kommer delta bägge dagarna!

Om tre veckor kläcks nytillskotten på gården, åtta stycken Sachsenankor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s