Dags att elda ris igen

2015-03-14 007

Här sitter man och är helt fascinerad över att snön nästan försvunnit på bara några dygn….ute är var det idag 12 grader varmt och solen värmde. Så tittar man på gamla bilder från förra året (bilden tagen 2015-04-14) då var det snöfritt, fåren släppte jag ut den 18/4?! Vad fort man glömmer tydligen. 14/4 förra året så eldade jag tydligen ris i fårhagen tillsammans med Sigge, precis samma sak som jag har planerat inför helgen 🙂 (men utan Sigge eftersom han i fjällen och åker skoter med sin andra människa)!

Gässen har redan flyttat ut till sommarboxen och går ute i hagen hela dagarna nu och verkligen njuter av vårsolen. I år behöver vi antagligen inte passa dom för räven eftersom dom verkar vara ganska duktiga på att ta vara på sig själv nu. I höstas åkte baggen på dingel eftersom han var lite för nyfiken så det måste vara en anabolaräv om han ska lyckas rå på dom.

I natt verkar det bli lamm igen, det är Elsa som är på tur nu. Ska försöka hålla mig vaken några timmar till och se vad som händer. Normalt sköter dom det själv men det är alltid bra att hålla ett vakande öga. Inga frön har blivit sådda ännu, det är långa intensiva dagar på jobbet så man är bra mör när man kommer hem. Tände en brasa och slocknade  framför TV igår kväll när jag kom hem (20,30) och vaknade 4,30 med två 5 kilos katter på magen. Dom var mycket nöjda och jag mindre nöjd med näsa och ögonen fulla av katthår 😉 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s