Friskt vågat hälften vunnet!

2014-07-05 004

Så här såg det ut för två somrar sedan när jag påbörjade målningen av huset som vi bor i. Många förfasade sig och undrade hur det skulle gå, måla ett hus själv, kvinna och allt….vansinne! För mig fungerar det mer som sporrande än avskräckande 😉 ! Sigge och jag greppade färgskrapan och penseln..sen var det bara att sätta igång. Minns den här försommarkvällen, jag hade upptäckt mina första ruttna brädor, ringt snickarjouren pappa, fått instruktioner hur jag skulle göra, bytt bräderna, grundmålat dom, sprättat en öl och njöt av resultatet tillsammans med min följeslagare Sigge.

Snart upptäckte jag nästa problem….jag har en fruktansvärd höjdskräck. Fick kramp i armarna efter att ha klättrat en meter på stegen, hade en känsla av att man per automatik skulle trilla ner då. Upptäckte efter någon vecka att man inte gör det, blev tuffare och tuffare. På slutet hängde man i en skylift som svängde friskt 12 m upp i luften, lutade sig över kanten och försökte nå omöjliga ställen.

Tänk vad man kan klara av bara man vågar, jag kan nu byta ruttna brädor, sätta in fönster, snickra balkong, skrapa färg och måla. Extremt lärorikt har det varit men samtidigt har det aldrig gått utan min fantastiska pappa. Vilket bollplank och vilket tålamod!

Två saker är jag säker på, resultatet är det då inget fel på och jag kommer aldrig göra om det. Det var skoj och jag har verkligen njutit av att göra det men samtidigt bland det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s