Reflektioner i halvlek

2016-01-15 002.JPG

Plogade vägen efter Bullerberget igår kväll, blev himla fint så idag när jag är ledig tar vi (Sigge och jag) en promenad runt lilla Björtoma rundan som vi kallar den 🙂 ! Kylan gjorde sig påmind med sina -20 så både hund och jag pälsade på oss rejält.

Fyller 50 år imorgon, det gör att man reflekterar lite över livet. Särskilt som min kära kollega påminner mig om att jag borde hamna i  en 50-års kris nu. Känner inte riktigt av någon annalkandes kris ännu men det är klart att man funderar lite om vad man vill göra med resten av sitt liv. 50 år är väldigt mycket enligt henne…..hmmmm undrar det jag!

När man var barn så sa man alltid att man skulle leva tills man var 100 år, om det stämmer så har jag ju levt hälften av mitt liv nu.  Det är mycket man har hunnit under dessa 50 år men det gäller nog att förvalta dom kommande åren ändå. Se till att uppleva allt jag vill uppleva. När jag förlorade min älskade Lars så skrev jag en lista på allt jag ville hinna göra och se innan jag dör, den var lång. Minns tom att jag inte skulle hinna med allt  (om jag samtidigt skulle ha ett jobb och kunna försörja mig) och man har ju trots allt bara ett visst antal veckors semester varje år. Hade panik över det i några månader innan jag bestämde mig för att prioritera. När det gäller ställen jag verkligen vill besöka så har jag lovat mig själv att verkligen göra det. Högst på listan står: Alaska, Jamaica och Mongoliet.

Fick en ”hick up” tidigare i vinter när en inkompetent läkare påstod att jag hade en cancertumör på handleden (hade tydligen röntgensyn). Bröt ihop totalt, hur jäkla kul hade det varit. Som tur var så var det endast en liten oskyldig ganglion som spökade! Men den långa listan med saker jag vill göra gjorde sig påmind igen. Bokade en resa till mig och familjen till Jamaica 2 veckor, drar i slutet på februari. Har sådan tur så mor och far kommer och passar gården. Sen har jag tagit tjänstledigt på 50% under 5 mån med start i april för att färdigställa och satsa på min gårdsverksamhet med uthyrning och ev förverkliga min dröm om gårdscafé.

Det blir lite saker att stryka på min lista, nu ska jag ägna mig åt min andra lista: Att göra innan alla släktingar kommer och firar mig imorgon listan. Det ska städas och fixas något att äta osv. Själv föredrar jag att sitta framför brasan och virka på min matta men det får nog vänta ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s