Gässens vara eller inte vara

2015-07-19 003.JPG

Jag kan inte rå för att jag har en förkärlek till gäss, främst då skånegäss som jag tycker är så fantastiskt vackra. Men ibland när dom skrämmer folk eller monterar sönder saker så funderar man på deras vara eller icke vara.

Kläckte fram en gås förra året som blev helt vit och köpte sedan tre små gässlingar ifrån Söderköping. Vilka mysiga små liv, på kvällarna när vi satt på altan så kom dom traskandes på sina stora fötter och gjorde oss sällskap. Hade dom fått så hade dom säkert följt med oss in och sovit i huset.

Nu har dom blivit stora och lägger ägg, sex ägg ligger i äggkläckningsmaskinen. Tanken är att sälja gässlingarna eller kanske spara en till hona och göra oss av med en gåskarl. Hur som helst så är dom bland de nyfiknast djur jag träffat på, dom undersöker allt! Samtidigt så monterar dom gärna sönder allt också. Igår kväll när jag gick kvällsronden så upptäcker jag att det var översvämning inne i deras box, då hade dom monterat sönder vattenkoppen. Lite små irriterad (klockan var sent) så var det bara att börja montera ihop eländet igen. Själva stod dom och väste och tyckte jag skulle försvinna när dom nu äntligen hade fixat eget bad. Som tur var så var bäddarna och halva boxen torr (bra med lutande golv ibland). Blir till att storstäda stallet imorgon när man är ledig, då ska även fåren i värmen.

Ikväll blir det en svängt till Söderhamn på bandyn, sen till Segersta och hämta mattrasor till ett litet projekt som jag jobbar på 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s